PINAN 450F és una proposta musical nascuda l’any 2015 a Barcelona, amb la veu i lletres d’Adnan Fassi, impulsor del projecte. Una projecte que prové de molts racons musicals i culturals, però els uneix l’ànima social. Textos -en dariya, castellà i català, que ens acosten a la filosofia urbana, de barri, camins de vida on poder trobar-se i compartir, referències a la literatura, el cinema, còmics, l'activisme, cultura popular... Tot cercant nous sons i trencant barreres mentals i estigmes imposats.

PINAN 450F va publicar l’any 2016 l’àlbum “El temps dirà”, compost per productors de diferents procedències i estils musicals com el Reggae, Soul, Afro, Rock, Electrònica i música Àrab.

En setembre de 2017 va publicar l’EP "Inèdits". Una recopilació de temes realitzats en els últims temps amb diferents productors i on es pot trobar estils musicals diversos, germans i d’arrel que formen la simbiosi lírica i sonora de PINAN 450F.

En 2018 publica l'àlbum "Vida", produit pel seguell Mediterrànima. En format banda, Pinan 450F va pujar als escenaris oferint un gran repertori de soul, rock, rap, metal i d'altres experiments. Amb col·laboradores com Marga Mbande, Ro extraño, Lludriga FAM, entre d'altres. Album plantxat en Vinil i co-produït per Distrí Comù, El Lokal, Mediterrànima i Terreta Edicions.


Pinan-450F-Afro-X-53408_front.jpg

En 2020 PINAN 450F ultima el llançament del seu nou treball: AFRO-X Una nova aposta ambiciosa, fent recerca i reivindicant el so de diverses músiques transafricanes.

 

Amb AFRO·X el projecte PINAN 450F agafa una nova dimensió, fent una nova aposta ambiciosa de recerca sonora, reivindicant altres herències de músiques transafricanes i transcontinentals.

 

AFRO·X desperta les nostres arrels, passant per les influèn- cies d’arreu del planeta que ens han marcat a foc per les seves accions i actituds. A les nostres cançons parlem de gent com Nina Simone, Quincy Jones, Pepe Rubianes, Salif Keita, Rosa Parks, Mummia Abu Jamal, Salvador Puig Antich, Phoolan Devi, Eduardo Galeano o Leila Khaled.

La lletra X al títol del nou àlbum fa referència a allò que que- da per descobrir, el que cadascú porta a dins i lluita per defen- sar. Descobreix la teva X quan escoltis aquestes cançons.

Nova etapa de la banda en 2021, amb la presentació de dos singles per separat amb un curtmetratge final.

Nova etapa de la banda en 2021, amb la presentació de dos singles per separat amb un curtmetratge final.

Clara i Omar, Gregal (Gener 2021). Una cançó fresca i amb un so festiu i combatiu, aquest single narra la història de dos persones (Clara i Omar) a la Barcelona actual. Lluiten per trobar el seu espai en un entorn que no els hi és favorable, i dificulta trobar l'essència de la seva relació. Així que prenen una decisió.

Aquí acaba la primera part. Aquesta història anirà acompanyada d'una segona part on coneixerem el desenllaç.

Clara i Omar, Garbí. (Febrer 2021)

Les dues parts en dos singles faràn simbiosi i seran la banda sonora del videoclip curtmetratge, Clara i Omar (Març 2021) Possarem cara i ulls als personatges i la seva historia.

I aneu preparant que venim amb nova formació en directe!